Vloerverwarming
Met vloerverwarming bedoelt men een met vloeistof gevuld buizensysteem dat onzichtbaar in de vloer is weggewerkt. Door een verwarmingsbron wordt de vloeistof op de vereiste temperatuur gebracht. Behalve een cv-ketel kunnen ook andere verwarmingbronnen zoals zonnecollectoren, warmtepompen, stadsverwarming en dergelijke worden gebruikt. De vloeistof temperatuur wordt meestal begrensd op 50°C. Er bestaan ook elektrische vloerverwarmingssystemen.
Vloerverwarming kan worden toegepast als hoofdverwarming of als bijverwarming.

Voordelen vloerverwarming zijn :

  • Geen radiatoren meer nodig als vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt.
  • Hoog comfort en gelijkmatige warmteverdeling.
  • Zuinig met energie. ( Temperatuur in woonvertrekken kan met 1° à 2°C omlaag)
  • Vrijheid van interieurkeuze.
  • Ook toepasbaar onder parketvloeren.

Wandverwarming
Als de benodigde capaciteit voor een vertrek niet met vloerverwarming alleen gehaald kan worden is wandverwarming als aanvulling hierop een prima oplossing.
Ook is wandverwarming uitermate geschikt bij renovatie. Door middel van complete wandmodules kan de afwerking gewoon door plaatmateriaal gebeuren. Hierdoor kan er snel en efficiënt gewerkt worden.
U hoeft niet bang te zijn om een schilderijtje op te hangen. Wij beschikken over speciale folie die precies aangeeft waar de leidingen verborgen zijn.

Elektrische vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming is uitstekend geschikt voor ruimtes waar men de vloer niet uit kan breken. Door de geringe opbouwhoogte kan het vrij eenvoudig over de bestaande vloer gelegd worden. Een bijkomend voordeel is dat bij gebruik van een bijpassende klokthermostaat de vloer alleen op die momenten warm wordt wanneer u dit wenst.  Hierdoor maakt u optimaal gebruik van de verwarming en houdt u de energiekosten in de hand.