Warmwatervoorzieningen

Warmwatervoorziening kunnen we onderscheiden in twee soorten: doorstroom toestellen en voorraad toestellen.

Afhankelijk van uw wensen en de benodigde hoeveelheid warmwater, denk maar aan een douche met zijstralen, regendouche of andere systemen die veel warmwater vereisen, zal de warmwatervoorziening bepaald kunnen worden.

Voorraad toestellen zijn boilers, deze houden het water op minimaal 60 graden hier geld hoe groter de inhoud van de boiler hoe groter het warmwater comfort. U kunt afhankelijk van de waterdruk op meerdere punten tegelijk warmwater tappen. Het voordeel is snel warmwater. 
Deze boilers kunnen we onderscheiden in twee soorten: de direct gestookte boilers en indirecte cv boilers. Het voordeel van een indirecte ten opzichte van een directe boiler is dat een indirecte boiler een groter vermogen heeft dan de meeste huishoudelijk boilers.

Doorstroom toestellen zijn geisers en combi ketels in verschillende comfort niveaus: klasse 1 tot met 6 (dit is een cw cijfer hoe hoger het cijfer hoe beter het warmwater comfort bijv. cw 3 = 6 liter van 60 graden per minuut).
Het voordeel van een cv combi ketel tegenover een geiser is dat u maar één toestel nodig heeft voor verwarming en warmwater.
Het voordeel van een cv combi ketel tegenover een boiler is dat deze weinig ruimte inneemt en er geen of weinig warmwater op voorraad wordt gehouden wat weer bespaart.